27 лютого вихованці гуртка «Харчові технології» (керівник гуртка Новік Анна Вікторівна, провідний науковий співробітник кафедри харчових технологій Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара) разом з вихованцями гуртка «Господарочка» (керівник гуртка Чеботар Галина Георгіївна ) Центру позашкільної освіти Слобожанського НВК №1, застосувавши інтегрований підхід до навчання і виховання дітей в позаурочний час, провели заняття, яке складалося з двох частин: теоретичної і практичної.
Під час теоретичної частини вихованці слухали та записували рецепти кулінарних страв, вчилися складати технологічні картки.
Особливий інтерес у гуртківців викликала друга частина занять – практична. Розділившись на групи, юні кулінари готували страви за завданнями керівників, а потім отримували оцінку та рекомендації або зауваження.
Демонстрували подачу страв до столу за відповідними правилами.
Саме через використання інноваційних технологій такі заняття з школярами стають більш популярними, збільшується кількість бажаючих навчатись в цих гуртках.
Похвально те, що Галина Георгіївна тісно співпрацює з викладачами кафедри харчових технологій ДНУ ім. О. Гончара і її клопітка, турботлива робота по урізноманітненню форм і методів навчання дає високі результати, які демонструють учні та відгуки батьків, адміністрації школи, громадськості, які схвалюють роботу гуртків.
Маючи теоретичні знання та використовуючи практичний досвід, наші вихованці гуртків творять «гастрономічне диво», пояснюючи всі процеси, які відбуваються під час приготування страв.
Дякуємо Галині Георгіївні та Анні Вікторівні за вміння, професійність, наукову підтримку таких важливих спільних занять, де діти набувають нових компетенцій, які у майбутньому, допоможуть їм у професійному самовизначенні.