Сертифікація педагогічних працівників – це одна з процедур зовнішнього забезпечення якості освіти. Кожен заклад освіти прагне надавати якісні освітні послуги, тому організовує відповідно до вимог часу та чинного законодавства внутрішню систему забезпечення якості.

Педагогічні працівники Слобожанського ліцею є активними учасниками процесу сертифікації. У 2023-2024 навчальному році двоє вчителів української мови та літератури – Інна Іванівна Козинець і Тетяна Миколаївна Павлик, безпосередньо брали участь як незалежні експерти сертифікації.

У серпні-вересні 2024 року, успішно пройшовши всі етапи навчання та підсумкове тестування, Світлана Вікторівна Голендяєва, вчитель історії, отримала сертифікат і буде залучена Державною службою якості освіти до числа експертів, котрі вивчатимуть практичний досвід роботи учасників сертифікації (вчителів навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство») у 2024-2025 навчальному році.

Сертифікація – це вимога часу для забезпечення закладів освіти професійними фахівцями та підтвердження їх високої кваліфікації. Сертифіковані працівники не лише підвищують рейтинг закладу, а й гарантують отримання високого рівня знань здобувачами освіти.