Новіцький Олексій, учень 9-А класу та Петренко Валентина, учениця 9-Д класу, взяли активну участь у профільній школі для підлітків, які цікавляться космосом і технічними дисциплінами.

Роботу профільної школи було організовано Дніпропетровським відділенням Малої академії наук України спільно з ГО «Асоціація Ноосфера» та Planetarium Noosphere в офлайн форматі.

Досвідчені викладачі й ментори провели лекції і майстер-класи з робототехніки на основі платформи VEX Robotics, астрономії, кібербезпеки та ракетомоделювання.

Робототехніка  не залишила байдужими наших учасників, приєднавшись до команд, вони завзято збирали роботів, програмували та керували ними.

Захоплююче працювали наші учасники, власноруч майструючи моделі ракет, прикрашали їх прапорами, а потім запускали і вболівали один за одного, вимірюючи дальність польоту.

Наші учні отримали нові знання, новий досвід, нові знайомства та мали можливість себе реалізувати.

За підсумками роботи профільної школи вони отримали Сертифікати  та подарунки від громадської організації «Асоціація Ноосфера». А на адресу колективу ліцею надійшла Подяка за сприяння в популяризації технічної освіти, підтримку талановитої молоді та активну участь в освітньому проекті Noosphere Tech Intensive.

Олексій  і Валя поділилися своїми враженнями щодо роботи в профільній школі і висловили побажання, що кожен хто мріє, неодмінно дійде до здійснення своїх мрій! І ми впевнені, що саме вони, наші сміливі слобожанські діти, неодмінно будуть робити великі відкриття і відправлятимуться до інших планет і світів та прискорять рух людства шляхом до зірок!