Другий рік поспіль учні Слобожанського ліцею, активні слухачі Дніпропетровського відділення Малої академії наук України, беруть участь в реалізації  науково-освітнього проєктудослідницького спрямування для обдарованої учнівської молоді «Нові обрії географії», метою якого є залучення учнівської молоді до науково-дослідної, пошукової, експериментальної, практичної діяльності та дослідження географічних об’єктів України, які зазнали руйнувань внаслідок військової агресії російської федерації.
16 травня 2024 року на платформі Zoom відбулося засідання круглого столу за результатами впровадження проєкту. Участь  в онлайн зустрічі взяли учні ліцею – активні учасники заходів проєкту та їх вчителі, які допомагали у підготовці робіт -Половець В.І., Ліцукова З.І., Дмитренко І.С.
Вони поділилися своїми наробками, виконаними в рамках обласного онлайн-флешмобу «Цікаві факти про річки Дніпропетровщини», обласного конкурсу дослідницьких проєктів для учнівської молоді «Вплив війни на географію», обласної пізнавальної онлайн-акції «Географічні «візитівки» Дніпропетровщини», онлайн-виставки постерів «Туристичні маршрути Дніпропетровщини».
Найактивнішою учасницею круглого столу виявилася наша учениця 7-Г класу, Усенко Вероніка, яка виступила перед учасниками з доповіддю «Цікаві факти про річку Дніпро».
Щиро дякуємо всім учням-учасникам та їх  вчителям за активну участь в засіданні круглого столу  і сподіваємося на подальшу активну роботу,  яка триватиме в рамках проєкту «Нові обрії географії»!